Hozzávalók / 5 adag
- 20 dkg lencse
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1 db babérlevél
 - 40 dkg darált hús (disznó)
 - 10 dkg füstölt szalonna
 - 1 db vöröshagyma
 - 1 db sárgarépa
 - 1 db zöldpaprika
 - 1 db paradicsom
 - 1 kávéskanál paprikakrém
 - Himalája só ízlés szerint
 - bors ízlés szerint
 - 2 db tojás
 - 3 dl tejföl
 - 2 evőkanál liszt (szezámmag, teljes kiőrlésű)
 - 10 dkg sajt (reszelt)
 
Elkészítés:
- A lencsét beáztatod.
 - Az áztatóvizet leöntöd róla, és annyi vízben teszed fel főzni, amennyi ellepi. Beleteszed az egyben hagyott fokhagymagerezdet és a babérlevelet. Kb. 40 perc alatt megfő.
 - Közben elkészíted a húsos ragut, a következőképpen: az apróra vágott szalonnát és hagymát olajon megfuttatod. Erre teszed a darált húst, kicsit pirítod. Majd sózod-borsozod, és kevés vízzel felöntöd. Beleteszed az apróra vágott répát, paprikát és a lehéjazott paradicsomot és a piros aranyat. Kb. 25-30 perc alatt megfő a húsos ragu.
 - A lencsét a húsos raguval összekevered, majd egy kivajazott tűzálló tálba teszed.
 - A tetejére a tojást a tejföllel és a liszttel simára kevered, hozzáadod a reszelt sajtot, és a lencsés húsra kened.
 - Előmelegített sütőben 20-25 percig sütöd. (Forrás: andio.hu)