Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg vaj
1 tasak sütőpor
5 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
15 dkg porcukor
5 db tojás
20 dkg sárgabaracklekvár
A diókrémhez:
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2-3 ek. tej
0,5 dl rum vagy rumaroma
A kakaós krémhez:
30 dkg vaj
0,3 dl rum vagy rumaroma
2 ek. kakaópor
15 dkg porcukor
10 dkg mazsola
A mázhoz:
10 dkg vaj
10 ek. cukor
5 ek. kakaó
A kakaós krémhez a vajat, a porcukrot és a kakaót simára keverjük, a rummal ízesítjük, a mazsolát is beleszórjuk. Egyenletesen a diós krémre simítjuk. Hideg helyen dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat összeforraljuk, és még melegen a jól megdermesztett kakaós krémre kenjük. Amint kissé szilárdulni kezd a máz, vékony zsineggel káró alakban bejelöljük a szeleteket, úgy, hogy a kakaós-mazsolás krémet ne nyomja össze. Tálaláskor meleg vízbe mártott késsel vágjuk fel a szeleteket.