- 3 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál őrölt paprika,
- köménymag,
- vegeta, só,bors
- személyenként 2 tojás,
- tálaláskor pirított kenyér,
- joghurt (vagy kevés ecet)
Elkészítés:A köménymagot picit megpirítjuk az olajon, majd hozzátesszük a pirospaprikát,és felöntjük vízzel(kb fél liter). Ízesítjük, majd forráskor belekeverjük a felvert tojásokat és a joghurtot.Tálaláskor pirított zsemle vagy kenyérkockákat adunk mellé.Tipp:Ugye észrevetted, hogy ez nem a "hagyományos" rántott leves, hiszen nincs benne liszt sem. Mégis sűrű lesz rántás nélkül is, a joghurtnak és a tojásnak köszönhetően. Aki szereti, pár csepp ecetet is adhat hozzá tálaláskor.Ha valami inom desszertet is szeretnél mellé, akkor ezt a meggyes, sütés nélküli csodát ajánljuk!