Hozzávalók:
50 dkg zellergumó hámozva
2 db krumpli
3 szál újhagyma
1,5 liter zöldség alaplé
egy citrom héja
1 evőkanál vaj
1 mokkáskanál szárított zsálya (vagy friss, ha van)
15 dkg reszelt sajt, legjobb a cheddar
só
bors
Elkészítés:
A felaprított újhagymát megfuttattam a vajon, majd hozzáadtam az apró kockákra vágott zellert és krumplit. Átforrósítottam azt is a vajon, sóztam, borsoztam, beledobtam a citrom hosszú csíkokban levágott héját, rászórtam a szárított zsályát, majd felöntöttem a zöldség alaplével. Kb. 20 perc alatt a zöldségek puhára főttek. Kihalásztam belőle a citromhéjat, majd a botmixerrel pürésítettem a levest. Aki szereti, hagyhatja darabosabbra is, én a teljesen krémes állagot jobban kedvelem. Tálalás előtt a forró levesbe keverjük a reszelt sajtot. Betétnek adhatunk hozzá krutont.