Hozzávalók:
- 20 dkg trappista sajt,
- 20 dkg gépsonka,
- 1 zöld vagy sárga paprika,
- 1-2 csemege uborka,
- 1 kisebb kígyóuborka,
- 2 dl natúr joghurt,
- 2 evőkanál tejföl,
- 1 evőkanál citromlé,
- 1 nagyobb vöröshagyma, só, bors.
Elkészítés:
a sajtot és a sonkát vékony csíkokra, a vöröshagymát, az uborkákat és a paprikát kockára vágjuk, majd összekeverjük. A joghurtot és a tejfölt összeöntjük, egy fél csésze vízzel felöntjük, és a citromlével, sóval, borssal, egy kicsi ecetes tormával ízesítjük.
Ha színesebbre szeretnénk, egy kis piros paprikaporral megszórhatjuk. Különlegessé tehető, ha fele arányban füstölt sajttal készítjük.
Önállóan és sült húsok mellé is jó.
Sopszka, a macedónok kedvenc salátája
Ha a nyári hőségben nem kívánjuk a nehéz ételeket, vagy éppen a grillezett húsok mellé szeretnénk egy nagyszerű salátát készíteni, akkor ezt a macedón zöldségmixet ajánljuk. Még látványnak is gyönyörű!