Hozzávalók 5 adagnyi pudinghoz
1 bögre tápióka gyöngy
1 közepes nagyságú sárgadinnye
2 bögrényi növényi tej
4-5 evőkanál fehér cukor, cukorpótló, mi eritritolt használtunk (Az eritritolról bővebben)
2 kávéskanál vaníliakivonat
1 mokkáskanál őrölt kardamom (el is maradhat)
1 citrom kifacsart leve
csipet só
Elkészítés
1. A dinnyét felezzük el és a húsát kaparjuk ki úgy, hogy 1 cm-nyi réteget a héján hagyunk. A kikapart dinnyehús felét turmixoljuk meg, felét apró darabokra vagdaljuk fel.
2. A dinnye turmixolt levéhez adjunk annyi növényi tejet, hogy öt bögrényi folyadékunk legyen.
3. A folyadékot édesítsük, sózzuk, fűszerezzük és tegyük bele a tápióka gyöngyöt. Főzzük kevergetve 10 percig. Ennyi idő kell, amíg a gyöngyök átlátszóvá válnak, csúszóssá lesznek. Kóstoljuk is meg, hogy a gyöngyök tökéletesen megpuhultak-e? Kevés vízzel, növényi tejjel még pótolhatjuk a főzőlevet, ha szükségesnek tartjuk a kívánt állag eléréséhez.
Ha színes gyümölcsökkel összeturmixolt lében főzzük a gyöngyöket, előfordul, hogy kevés fehér színű gyöngy is marad a masszában, ezek is megpuhulnak főzéskor, az élvezeti értéket nem rontják. Ha fehér színű a főzőlevünk ezek persze nem látszanak.
4. A megfőtt pudingot hűlés után kóstoljuk meg, facsarjunk hozzá citromlevet, adjuk hozzá és gyengéden keverjük bele az összedarabolt dinnyehúst, majd töltsük vissza a dinnye héjába, hűtés után nagyon finom, intenzív dinnyearomájú pudingunk lesz.

Ha a tápióka után megismerkednél a chia maggal, megmutatjuk, hogyan készíts belőle tápláló, egészséges reggelit. Csak kattints a képre, megmutatjuk, mit kell tenned.