
Hozzávalók:
tésztához
7 tojásfehérje
7 kanál cukor
300 g durvára darált dió
100 g apró kockára vágott datolya
100 g mazsola
3 kanál liszt
1/2 csomag sütőpor
krémhez:
7 sárgája
7 kanál cukor
100 g főzőcsoki
250 g vaj
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a feldarabolt datolyát 1 kanál liszttel összekeverjük. A habba belekanalazzuk a diót, az előre beáztatott, lecsurgatott mazsolát, a feldarabolt datolyát és a két kanál lisztet a sütőporral. Finoman összekeverjük. Előmelegített sütőben 18o fokon kb 1o percig sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt és még 1o percig a sütőben tartjuk.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Gőzön megfőzzük a tojás sárgáját cukorral, hozzáadjuk a főzőcsokit. Kihűtjük. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt masszához hozzáadjuk.
A tésztát ketté vágjuk, megkenjük krémmel, majd a tetejét is beborítjuk a krémmel
Díszíthetjük tejszínhabbal, de a tetejét megszórhatjuk darált dióval is.
8 emeletes banános boldogság – sütés nélkül
Az ünnepnapjaink egyik legkedveltebb sütés nélküli desszertje, főhőse pedig a banán. Igaz, hogy 8 emeletnyi magas, de egyáltalán nem fárasztó elkészíteni, ráadásul szemnek is, szájnak is boldogság. No és nem utolsó szempont, hogy a sütőt se kell bekapcsolni miatta.