Életforma.hu

GASZTRO

Sena és Szabi a konyhában: ilyen, amikor a pék húsvéti kalácsát egy énekesnő dagasztja

Rendhagyó ünnepi készülődés a Piqniq Budapest konyhájában

A közös főzés és a finom ételekkel telepakolt asztal mindig közel hozza egymáshoz az embereket - ezekre a pozitív élményekre ma mind ki vagyunk éhezve. A Piqniq Budapest húsvéti receptvideóiban gasztrós szakemberek és a kultúra területéről ismert szereplők főznek együtt, az ünnepi készülődés során pedig az is kiderül, hogy mindig van mit tanulni egymástól.

Mi köti összes Wolf Andrást Rezes Judittal, Szabit Senával, Jordán Adélt Magyarország vezető halszakértőjével vagy épp Karalyos Gábort és Nyáry Lucát? Sokkal több, mint ami esetleg elválasztja őket: a jó ételek iránti rajongás például biztosan közös metszet.

Az amatőrök is sokat tanulhatnak egymástól

A húsvét az egyik leghangulatosabb családi ünnep, amihez a legtöbbünket nagyon erős (íz)emlékek kötnek és ami egyben kiváló teret adhat az ételekkel való kísérletezésnek is. Nemcsak mert vega és húsimádó, a halért vagy épp a bárányért rajongó családtag éppúgy finomat enne, mint az egzotikus konyha szerelmese, de azért is, mert a közös főzés során profi és amatőr is sokat tanulhat egymástól.

Bárány az ünnepi menüben (Foto: Piqnic Budapest)

A Piqniq Budapest és a Mastercard a múlt év végén indította útjára legújabb közös edukációs kampányát. A projekt keretében riportokkal, ismeretterjesztő cikkekkel és szemléletformáló podcastokkal segítik a gasztronómiai tudásmegosztást és adnak inspirációt a mindennapi asztali élményekhez is. Húsvétra készülve most gasztronómiai szakértőket és a kultúra területéről ismert embereket hoztak össze a konyhában, hogy megnézzék, mi sül ki abból, ha színész és séf, slammer és gasztrobloger vagy épp pék és énekes együtt áll oda a tűzhely mellé.

A kalács is népszerű húsvéti fogások között szerepel (Foto: Piqnic Budapest)

 "Amikor elkezdtük a Piqniq Budapesttel közös együttműködésünket, az elsődleges célunk a hazai gasztronómiai vállalkozások támogatása, reflektorfénybe állítása volt. De a gasztronómia sokkal több egy jól összerakott ételnél a kedvenc éttermünkben. Ugyanúgy hozzátartoznak azok a pillanatok, melyeket akár a saját konyhánkban osztunk meg családunkkal, barátainkkal” - vallja Mondovics Péter, a Mastercard lojalitásért, digitális megoldásokért és kereskedői kampányokért felelős marketing vezetője.

A mostani kampány ezt az érzést mutatja be úgy, hogy közben a szakmai legismertebb arcaitól leshetünk el néhány hasznos gasztronómiai fortélyt. A Mastercardnál nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ezeknél az élményeknél, örömteli pillanatoknál is ott lehetünk, és támogathatjuk annak szereplőit saját szenvedélyük megélésében

- teszi hozzá.

Nézd meg videón a recepteket!

A közös konyhai munka eredménye pár perc húsvéti hangulat finom ízek és kedves emberek társaságában, változatos menüsor könnyű és tartalmasabb fogással, reggelinek valóval, hagyományos és mentes desszerttel. A néhány perces videókban többek közt báránysült, párolt hal, japán omlett és vegán húsvéti menü is készül, ugyanakkor nemcsak egy-egy étel elkészítési folyamata követhető nyomon, de a szereplőkről is csupa izgalmas dolog derül ki.

https://youtu.be/ubl_8Zk7S24

Hányan ülik körbe a húsvéti asztalt Jordán Adéléknál? Boldogul-e elsőre a hatos kalácsfonással Sena? És vajon milyen vega étellel lepi meg megrögzött húsevő családtagjait Nyári Luca? Mindez és még sok más is kiderül a kötetlen hangulatú, egyszerű, mégis az ünnepi asztalra való fogásokat bemutató videókból, melyekből profi és konyhai amatőr egyaránt meríthet inspirációt.

Wolf Gábor és Rezes Judit báránysültet, dr. Palotás Péter és Jordán Adél gőzölt tőkehalat, Karalyos Gábor és Nyáry Luca szójatöpörtyűt, Szabadfi Szabi és Sena fonott kalácsot, Keve Marci és Pelsőczy Réka tamagoyakit, Somogyi Dóra és Suga Paulina pedig hagyományos és mentes répatortát készít a Piqniq Budapest konyhájában.

Ezt is olvasd el:


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.