Hozzávalók:
0,5 kg zöldspárga
1,5 dl tejszín
0,5 l tej
1 erőleves kocka
1 evőkanál liszt
5 dkg vaj
cukor
ecet
só
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A spárgát gondosan megmossuk, sós, enyhén cukros, picit ecetes vízben puhára főzzük, majd beleöntjük a petrezselyemmel együtt a turmixgép poharába. Hozzáöntünk a főzőlevéből két decit, a tejet, beledobjuk a leveskockát is, és összeturmixoljuk a levest. Közben kevés vajon lisztet pirítunk, ráöntjük a turmixot, felforraljuk. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, ha szeretjük az ízét, szerecsendióval, végül hozzáadjuk a tejszínt is. Azzal már csak egyet rottyantsuk.
Dobj egy spárgát!
Nincs mese, ki kell mondani végre: a spárga macerás zöldség. Azt azonban, hogy minden fáradságot megér, fölösleges kimondani, hiszen rajongói ezt úgyis tudják, az ódzkodókat pedig nehéz meggyőzni.