● 20 deka liszt
● 0,5 liter (szóda)víz vagy tej (vagy keverve)
● 50 deka leveles paraj
● 1 evőkanál vaj
● 2 gerezd fokhagyma
● 2 nagyobb paradicsom
● só, bors
● olaj
Elkészítése
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és futtassuk meg rajta a spenótot. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, még pár percig pároljuk, majd vegyük le a tűzről.
A palacsinta hozzávalóit - liszt, tojás, víz, tej, kevés olaj - összekeverjük, és megsózzuk. Palacsintákat sütünk belőle, ezeket a töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, és melegen tálaljuk. Ízlés szerint egy kis reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére. (Forrás: Bonduelle)
● Ha kedvet kaptál a sós palacsintákhoz, itt van két további töltelék receptje!


És persze nem szabad elfeledkeznünk a sütőalkalmatosságról sem, hiszen rengeteg múlik rajta. Mi most kétféle palacsintasütőt ajánlunk, az egyik igazán hagyományos, vasból készült, és 720 forintba kerül. A másik igazi korszerű darab, kerámiabevonatos, ez pedig 2.490 forint.
Az Életforma Shopban persze még sokféle színű, méretű, anyagú palacsintasütő közül válogathatsz!
● További Életforma-receptek itt!