Életforma.hu

GASZTRO

Spenótos, sajtos lasagne

Spenót és lasagne együtt? Miért ne! Igazi tavaszi finomság így együtt, ráadásul egyszerűen, gyorsan elkészíthető.

Kép:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu

Hozzávalók:

  • 1 csomag NoCarb Lasagne tészta
  • 40 deka zsírszegény sajtkrém
  • 1 csomag fagyasztott parajpüré, vagy friss spenót
  • 1 deci kókusztej vagy magtej
  • fokhagyma, só, zöldfűszerek, liszt

Elkészítés:

Vegyél egy csomag NoCarb Lasagne tésztát, öblítsd át citromos vízzel, majd pár perc alatt főzd meg forró, sós vízben. Töröld szárazra a lapokat és tedd félre.

A sajtkrémet készítsd el ízlésed szerint, én 400 gramm zsírszegény sajtkrémet pici tejjel, kevés zöldfűszerrel és sóval (vagy tej helyettesítéseként kókusztejjel) pár perc alatt megfőztem és krémesre kevertem, majd félretettem sűrűsödni.

A spenóthoz ezúttal most bolti parajpürét használtam, felolvasztottam a pürét, 1 dl tejjel elkevertem (tej helyettesítésére kókusztejet vagy más magtejet javaslok) sót és fokhagymát adtam hozzá és krémesre főztem.

Mivel fagyasztott parajpürét használtam, s nem készítettem semmiféle lisztes rántást hozzá, így némi zabkorpát/zabpelyhet adtam a spenóthoz, hogy felfogjam a nedvességet, ha valaki a zabot kikerülné, az használhat sűrítésre útifű maghéjat vagy kevés konjak lisztet. Ez utóbbit én a hideg folyadékkal elkeverve adnám a spenótpüréhez.

(Leforrázott, friss spenótlevelek is tökéletesek, sőt, még egészségesebbek, ezt némi sóval, fokhagymával ízesítve, apróra vágva tegyük a lasagne tésztára.)

Rétegezés:

Egy hőálló szilikonedény aljára Nocarb Lasagne tésztalapokat tettem, erre került a parajpüré, sajtkrém, szeletelt zsírszegény sajt, majd zöldfűszerek, majd újra lasagne tészta, spenót, sajtkrém és sajt. Rétegezzük kedvünk szerint, amíg el nem fogynak a hozzávalók, tetejére sajtot és fűszereket tegyünk, majd sütőben süssük készre, ez kb. 10-15 perc.

Amikor a sajt olvadni-pirulni kezd, akkor jó. A lasagnét hagyjuk alaposan kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.

(Forrás.dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.