Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
25 dkg túró
30 dkg friss spenót
3 gerezd fokhagyma
só
bors
1 tojás
3 dkg vaj
Elkészítés:
A spenótot megmossuk, konyharuhán leszárítjuk. A vajat felforrósítjuk, a spenótot megfonnyasztjuk rajta, majd rányomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni. A tésztából kiszabunk egy akkora darabot, hogy egy 18 cm-es tortaformát kibélelhessünk vele úgy, hogy pereme is legyen. Belenyomkodjuk a formába, majd az időközben kihűlt spenótot összekeverjük az áttört túróval, a tojással, sózzuk, borsozzuk, és a tésztafészekbe öntjük. 200 fokos sütőben 40 percig sül.
Lotharingiai quiche
A quiche is ideális választás brunch jellegű baráti összejövetelre, mert nem muszáj feltétlenül melegen tálalnunk, hidegen is finom. Húsvétra is ajánljuk.