Hozzávalók:
600 g édesburgonya
4 szál újhagyma
6 db nagy tojás
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál juhtúró
250 g zabliszt
6 g sütőpor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 180 fokra, az édesburgonyát meghámozom és lereszelem, hozzáadom a sütőport, a lisztet, a tojásokat és a juhtúrót is, végül az újhagymát is belekarikázom.
A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, olajon egy serpenyőben megdinsztelem, amikor kicsit lehűlt ezt is a tésztakeverékhez adom.
A tésztát sütőpapírral, vagy muffin papírral kibélelt formákba töltöm, majd 45-50 perc alatt aranybarnára sütöm. 35 perc után érdemes ellenőrizni.
A sütőből kivéve néhány perc pihentetés után tálalható, nálunk nagyon bevált, mindenkinek ízlett! Néhány darabot le is fagyasztottam, bevetem majd, ha éppen úgy adódik, hogy megkívánjuk. Kata többi receptje itt található.