a
Hozzávalók
25 deka túró
25 deka főtt burgonya
7 deka liszt
3 egész tojás
0,5 deci tejföl
őrölt fehér bors
só
3 deci olaj a sütéshez
Elkészítése
Az áttört túrót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az áttört burgonyát. A tojással, tejföllel és a liszttel jól összedolgozzuk, sóval borssal ízesítjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd kisebb hengereket formálunk, és a kés lapjával lapos szeleteket alakítunk ki belőle.
Forró olajban megsütjük, és azonnal tálaljuk. Lehűtött joghurtot vagy tejfölt kínálunk mellé.
Tipp: Remek kiegészítő parajfőzelék, sóska vagy egyéb mártások mellé.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!