Hozzávalók
● 30 deka rétesliszt
● 25 deka porcukor
● 2 deci tejföl
● 2 tojás
● 5 deka mandula vagy dió
● 10 deka mazsola
● 10 deka cukrozott gyümölcs
● 5 deka étcsokoládé
● fél csomag sütőpor
Elkészítése
A tojásokat simára keverjük a porcukorral, a tejföllel, a sütőporral és a liszt háromnegyed részével. A maradék lisztet összedolgozzuk a mazsolával, az apróra darabolt mandulával, dióval, cukrozott gyümölccsel és az összetört csokoládéval, majd fokozatosan hozzáadjuk az előző masszához. Miután alaposan összedolgoztuk, kizsírozott, kilisztezett őzgerincformába öntjük. Előmelegített gázsütőben 30 percig nagy lángon, majd 20 percig takarékon sütjük, elektromos sütőben 140 fokon 50 percig. Tálaláskor meghintjük vaníliás porcukorral.
Éppen ezért most ilyet ajánlunk: ez a nem tapadó kerámiabevonattal ellátott őzgerinc nemcsak praktikus, hanem szép is. Az ára 1.290 forint.
S hogy legyen mivel megszórni a finom diákkenyér tetejét - hogy még finomabb legyen –, egy egyszerű porcukorszórót is ajánlunk, amely 750 forintba kerül.
De ezeken kívül most az Életforma Shopban sokféle akciós terméket is találsz!
● További Életforma-receptek itt!