Raffaello kókuszgolyó
Hozzávalók: 1.5 dl víz; 25 dkg kristálycukor; 1 margarin; 20 dkg kókuszreszelék; 36 dkg sovány tejpor.
Elkészítés: a vizet a kristálycukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Ebbe belekeverjük a margarint és a tejport. A kókuszreszelékbe belehempergetjük, a közepébe tehetünk mandulát, mazsolát, drazsét vagy meggyet.
Kekszrolád
Hozzávalók: 1 nagy csomag keksz, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 ek. kakaópor (nem cukrozott), 2 cs. vaníliás főzőpuding, 2 cs. vaníliás cukor, 3 dl tej, 1 cs. kókuszreszelék.
Elkészítés: A két csomag pudingport, vaníliás cukrot és a tejet sűrű sima krémmé főzzük és hagyjuk langyosra hűlni. A vajat, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, és a pudinghoz adjuk. A két masszát jól eldolgozzuk, hogy viszonylag sima krémet kapjunk.
Ezután elkezdjük rétegesen bekenni a kekszeket. Egy hosszú roládot kapunk, melyet kívülről is bekenünk krémmel, majd kókuszreszelékben. Ezután alufóliába tekerjük és egy napig a hűtőbe tesszük. Kicsomagolás után ferdén szeleteljük, mert csak így hagyjuk meg a csíkos rolád jelleget.
Marcipános golyó
Hozzávalók és elkészítés: 50 dkg kristálycukrot, 15 dkg darált dióval, 25 dkg főtt, áttört burgonyával állandó keverés mellett a pöfögéstől kezdve 3 percig főzzük. Aztán hagyjuk egy kicsit kihűlni és beleteszünk 15 dkg porcukrot, 1 evőkanál keserűmandulaaromát. Még egy kicsit hagyjuk hűlni, aztán vizes kézzel golyókat formálunk és kakaó porban megforgatjuk.
Gyümölcsös kekszes
Hozzávalók: 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 3 pohár tejföl, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, gyümölcs, 1 csomag tortazselé.
Elkészítés: Egy közepes méretű tepsi aljára sorban lefektetjük a háztartási kekszet. A tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük, és ráöntjük a kekszek tetejére. Ezután egy újabb sor keksz következik. Minden keksz tetejére egy darab gyümölcsöt rakunk, és leöntjük a már elkészített tortazselével. Hűtőben legalább 6 órát kell állnia ahhoz, hogy a kekszek megpuhuljanak, és szeletelhetővé váljon az édesség.
Gyümölcsös müzligolyók
Hozzávalók: 20 dkg müzli, 10 dkg porcukor, 3 dkg margarin, idénygyümölcs és gyümölcslé ízlés szerint.
Elkészítés: A müzlit ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott margarinnal és a cukorral. A választott gyümölcsöt egészen apró darabokra vágjuk, és hozzákeverjük a masszához. A végén a gyümölcslével olyan állagúra hígítjuk, hogy golyókat tudjunk belőle formázni. Hűtőbe helyezve néhány óra alatt összeáll és lehűl.
forrás: www.maszol.hu