Hozzávalók
● 1 cukkini
● 2 zsemle
● 2 tojás
● 2 deci tejföl
● 1 nagy fej hagyma
● 15-20 deka bacon
● 10 deka reszelt sajt
● kevés olaj, tej
● 2-3 gerezd fokhagyma
● petrezselyem
● só, bors, ételízesítő
Elkészítése
A cukkinit ujjnyi karikákra felvágjuk, a magokat kiszedjük belőle, és enyhén fűszerezzük, majd egy kiolajozott közepes tepsibe vagy hőálló üvegtálba lerakjuk. A zsemléket apró kockákra vágjuk, kevés tejjel leöntjük, majd összekeverjük az egyik egész nyers tojással, a felaprított petrezselyemmel, az apróra vágott hagymával, a szétnyomott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele egy kis ételízesítőt is, és végül, mint egy fasírtot, jól összedolgozzuk. A kapott masszából halmokat rakunk a cukkinikarikákra. A másik tojást belekeverjük a tejfölbe, ezt is ízesítjük, majd ráöntjük a tepsi tartalmára.
Mielőtt a sütőbe tennénk, megszórjuk apróra vágott húsos szalonnával, és sajtot reszelünk a tetejére. Közepes lángon pirosra sütjük. Köret nélkül is finom, de adhatunk hozzá krumplipürét, pirítóst vagy mártásokat.
Az Életforma Shopban ugyanez a tál más méretekben is kapható, de emellett másfajta sütőedényekből is bő a választék.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!