Hozzávalók
● 40 deka savanyú káposzta
● 10 deka füstölt szalonna
● 1 közepes fej lila hagyma
● egy csokor metélőhagyma
● fél deci rostos almalé
● 2 evőkanál almaecet
● 2 evőkanál repceolaj
● 1 teáskanál cukor
● frissen őrölt bors és kömény
● só
Elkészítése
A szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben kissé ropogósra sütjük. A lila hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. összeöntjük a sült szalonnával, és egy kevés köménnyel ízesítjük. 2-3 percig pároljuk, az egészet felöntjük az almalével, majd hozzákeverjük az olajat és az almaecetet. Sóval, borssal, és a cukorral tesszük pikánssá. A
savanyú káposztát szükség szerint kicsit átmossuk, lecsepegtetjük, majd villával átlazítjuk. Végól összekeverjük a szalonnás dresszinggel. Kedvünk szerint még ízesítjük, majd megszórjuk az apróra vagdalt metélőhagymával.

● További Életforma-receptek itt!
● További Életforma-receptek itt!