Savanyú káposzta cikkek

Káposztás paszulyleves
Tagadhatatlan, hogy télen jobban kívánjuk a tartalmas ételeket. Már rögtön az új évet korhelylevessel indítjuk, aztán pedig bizony gyakran előkerül a bab is a kamrából. Most ezt a kettőt egyesítve mutatunk nektek egy igazi farsangi fogást, Fördős Zé konyhájából.

Korhelyleves másnaposságra és bulikhoz
Még pár nap, és vége a farsangnak, vele együtt a nagy bulizásnak és másnaposságnak. Addig viszont még húzzunk bele, és elővigyázatosságból dobjunk össze egy jó kis levest a Kamra Javából. Majd meglátjátok, milyen jól fog majd jönni!

Párolt savanyú káposzta
Különösen elfoglalt hölgytársaimnak küldöm ezt a gyors és könnyű receptet. Cinkotai barátnőm nagy kedvence a káposzta, és neki sincs sok ideje. Egy jó csülökhöz, főtt krumplihoz ez a mikróban készült köret igazán pazar! Próbáljátok ki nyugodtan!

Győzött a klasszikus töltött káposzta
Reform konyha ide, paleózás ode, karácsonykor a klasszikus töltött káposzta volt a legnészerűbb recept a Nosalty oldalán. A kollégák megosztották velünk a listát, és most megmutatom Nektek, hogy mire is voltak annyira kíváncsiak az ország amatőr szakácsművészei! Jó étvágyat!

Székely káposzta, a téli kedvenc
Itt a tél legnagyobb - és legegészségesebb - kedvence, a savanyú káposzta! Törekedjünk rá, hogy minél többet fogyasszunk belőle, főleg nyersen persze, mert segítségével nagyon hatékonyan vehetjük fel a harcot a téli megbetegedések ellen.

Lengyel káposztás pirog
Oroszországon kívül a többi szláv konyhában is ismert étel a pirog, amely egy kelt tészta. A megtöltött tésztát olajban sütik ki. Tölteléke változatos, Zoltán most káposztával készítette.

Savanyú káposztával az egészségért
Ha a savanyú káposztát műanyag gyógyszeres tégelybe tömve árusítanák, egészen nyugodtan ráírhatnák a címkére: multivitamin. Nem csoda, hogy olvasóink által az egyik legjobban kedvelt receptben is van belőle bőven.

Savanyú káposztás, paszternákos fasírt
Most van a savanyú káposzta szezonja. Jótékony élettani hatásáról nem kell meggyőzni senkit. A mi éghajlatunk természetes multivitaminja, amely óvja és erősíti a belek egészségét, ezáltal pedig az immunrendszert.

Gombás korhelyleves
Nagyobb ivászat után jól esik a megfáradt gyomornak a káposzta és a tejföl savanykássága, pótolja az alkohol által elszívott folyadékot a szervezetben, és megnyugtatja a gyomor háborgását.

Toros káposzta
Télen jól eshet egy-egy nehezebb fogás is, az igazi savanyú káposzta pedig olyan egészséges, hogy azzal mindent jóvá tesz ez az egyébként nem éppen diétás recept.
4 jótanács a téli fittségért
A hideg idő beköszöntével érdemes fokozott figyelmet fordítanod az egészségedre és a fittségedre, hiszen az őszi-téli hónapokban könnyebben veszítünk az energiánkból! Lássuk, mit tehetsz azért, hogy ilyenkor is a toppon maradj!
Gombócos paradicsomos-káposzta kezdőknek - Jucus konyhájából
Emlékszem, hogy a legfinomabb töltött káposztát mindig disznóvágáskor készítettük. A gombócok a kolbásztöltelékből formálódtak, a savanyú káposzta pedig a nagyi kamrájából került a tíz literes fazékba. A régi ízeket manapság így varázsolom a családi asztalra…
Erdélyi korhelyleves - lightosan
Remekül megy a korhelyleves a farsangi bulizáshoz! Kedves barátaim családi receptjét bízom most rátok! Ez egy különleges variáció, és óvatosan, de a cukrosok is ehetnek belőle! Egyszerűen pompás a békétlen gyomornak! Ha sok vendég jön, és nagy mennyiségben készítik, télen is a nyári konyhában főzik, mert már maga főzés is remek buli!
Elzászi káposztás kacsa
A savanyú káposzta nem csak magyaros ételek alapja lehet! Most egy francia receptet mutatunk ezzel az egészséges hozzávalóval.
Szalonnás savanyú káposztasaláta – pikáns vitaminbomba
A téli időszak igazi vitaminbombája egy jó adag savanyú káposzta. Most egy pikáns és olcsó salátát készítettünk belőle, mindössze 15 perc alatt. Önmagában is fogyasztható friss pereccel, magos zsemlével, de egy natúr csirkemellhez is kitűnő.
Rakott káposzta franciásan
A téli időszak egyik sztárja a káposzta, bár az ételek közt nem a legelegánsabb. De ha kicsit máshogy forgatjuk, csinosabban is mutat majd – ráadásul finom is, és telis-tele van C-vitaminnal.
Téli káposzta
Imádom a savanyú káposztát, főleg ami a nagymamám hordójában készül, de a székely káposztát hamar megunom és zsíros kenyeret se ehet mindig az ember. A korhelyleves mintájára gerslivel házasítottam, a füstölt hús meg csak jót tehet egy téli ételnek, így az is került a receptbe. Az eredmény egy egyszerű és nagyon ízletes étel.