- 1 kg gesztenyepüré (ízesített)
- 2o deka porcukor
- 5 deci növényi tejszín
- 25 deka margarin
- 30 deka darált dió
Csokimáz
- 10 deka fekete csoki
- 7 deka margarin
Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét, és a kissé megpörkölt darált diót. A növényi tejszínt felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a gesztenyés masszához. Tortaformába tesszük, és hideg helyen állni hagyjuk. A tetejére a csoki és a margarin összeolvasztásából csokimázat készítünk, rásimítjuk a torta tetejére és ezzel feltesszük a koronát a remekművünkre.
Tipp:
- Tortaforma helyett őzgerinc formát is használhatunk, vagy éppen szív alakút, ha már a szerelmünknek készítjük.
- A gesztenyepürét krumplinyomóval is "aprózhatjuk", így könnyebben keverhető a margarinnal.
- Ha valaki spórolósan készíti, 75 deka gesztenyemasszával is "megúszhatja".
- Amennyiben nem akarsz a csokimázzal vesződni, csak reszeld rá. természetesen margarin nélkül. De előtte nyomj rá még egy kis tejszínhabot!
A diós csokitöltelékes golyókat megkóstoltad már? Ez is passzol az édes élethez!