Ruccolasaláta pármaisonka-chipsszel
Hozzávalók: 1 doboz ruccola, 1 csokor laskagomba, 1 doboz koktélparadicsom, 1 csomag füstölt fürjtojás, 8 szelet szárított pármai sonka, 1 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: a ruccolasalátát keverjük össze pici olívaolajjal, és adjuk hozzá a szeletekre vágott nyers laskagombát. A tetején elrendezzük a félbevágott fürjtojást, a koktélparadicsomot és a szárított pármaisonka-szeleteket.
Friss zöldspárga hollandi mártással
Hozzávalók: 1 csokor zöldspárga, sáfrány; a hollandi mártáshoz: 2 darab tojássárgája, 2 deci tejszín, fél citrom leve, só, 1 evőkanál vaj.
Elkészítése: a hollandi mártáshoz a tojást és a tejszínt vízgőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét, a sót és a vajat, és összedolgozzuk. A spárgát pároljuk meg, majd vonjuk be a hollandi mártással, és szórjunk rá sáfrányt.
Vajhalsteak fekete rizzsel és párolt brokkolival
Hozzávalók: 600 gramm vajhal, 1 doboz fekete rizs, 1 fej brokkoli, 1 doboz koktélparadicsom, só, olívaolaj.
Elkészítése: serpenyőben, kevés zsiradékon megsütjük a halszeletek mindkét oldalát, majd néhány pillanat alatt megsütjük a koktélparadicsomokat is. A halat sütés után megsózzuk. A rizst és a brokkolit megpároljuk, tányérra rendezzük.
Grillezett báránygerinc
Hozzávalók: 1 kiló bárány french racks (csontos báránygerinc), 1 darab édesburgonya, 1 doboz spenót, 1 zellergumó, 1 doboz cukorborsó, rozmaring, zsálya.
Elkészítése: a báránygerincet lehártyázzuk, majd rozmaringgal és zsályával bepácoljuk. A burgonyát és a zellergumót meghámozzuk, gyufaszál vastagságúra vágjuk, pici olívaolajon megpirítjuk. A spenótot fokhagymás vajon megpirítjuk. Együtt tálaljuk.
Friss málna mentás tejszínhabbal, ostyában tálalva
Hozzávalók: 1 doboz málna, 1 doboz tejszín, 1 csomag menta; az ostyához: 12 deka porcukor, 4 deka vaj, 4 deka liszt, 2 tojásfehérje.
Elkészítése: az ostyához a hozzávalókat összekeverjük, és vékonyan egy zsírpapírra kenjük. 230 Celsius-fokon 4-5 percig sütjük, míg a széle picit meg nem barnul. A papírról lehúzva még melegen kosárkát formálunk belőle (ha kihűl, törékennyé válik!) A málnát elrendezzük benne. A tejszínt a málna felével és a mentával összetörjük, a friss málna mellett tálaljuk. Porcukorral díszítjük.
A képeken szereplő ételeket Kis Sándor, a Miele szakácsa készítette a Miele bemutatótermében.
A cikk a Konyha & Fürdő Piac magazin 2008/02. számában jelent meg.