Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 nagyobb sárgarépa,
- 1 petrezselyem gyökér,
- 1 kisebb zellergumó.
- 3+1 nagyobb krumpli,
- zöldfűszer (lehet vegetával helyettesíteni)
- pici olaj, só, bors, csipetnyi köménymag
- liszt
Elkészítés:
Három krumplit külön megfőzünk sós vízben. A többi zöldséget megpirítjuk az olajon a kevés őrölt köménymaggal, és felöntjük kb. másfél liter vízzel, és tovább főzzük. Amikor a gombóchoz való krumpli megfőtt, átnyomjuk krumplinyomón,(vagy csak jól összetörjük) sózzuk, borsozzuk és annyi liszttel összedolgozzuk, hogy könnyű formálható (lágyabb) tésztát kapjunk.
A zöldségfélék mikor megpuhultak botmixszel pürésítjük. Ezt követően ismét felforraljuk, és belefőzzük a gombócokat. Petrezselyemzölddel és tejföllel tálaljuk, de citromkarikákat is adhatunk hozzá.
A krumplis muszakát próbáltad már? Ajánljuk ezt az isteni szerb receptet!