Hozzávalók 4 főre:
- 1,2 kilogramm bébitök
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 csomag friss kapor
- 0,8 l alaplé
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl tejszín, nem főző, hanem 30 % feletti zsírtartalmú tejszín
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- 1-2 evőkanál vaj
- 1 dl kovászos-uborkalé, vagy tartósítószer nélküli savanyú-uborka lé, esetleg fél citrom leve
- 1 púpozott evőkanál keményítő
- Só
A felkockázott bébitököt vajon éppen csak átforgatjuk, hogy roppanós maradjon. Kiszedjük a tálba, megsózzuk, pici citromlevet adhatunk hozzá.
A főzelék-alapot tányérra szedjük, a közepébe halmozzuk a tököt, megszórjuk kaporral és egy kevés olívaolajjal meglocsolva díszitjük.
Grillezett tőkehallal, grillezett lazaccal, vagy akár egy jó pörkölttel találjuk. A tökfőzelék langyosan és hidegen is nagyon finom.
Ha úgy könnyebb, nézzétek meg fázisfotóinkat is!