Hozzávalók:
4 kisebb pita lepény
4 tojás
5-6 evőkanál görög joghurt
1-2 teáskanál csemege paprikakrém
kevés olaj a tojás sütéséhez
aprított petrezselyem és koriander zöldje, só, bors, chili pehely, pár csepp citromlé
Elkészítés:
Száraz serpenyőben a pita lepényeket pirítsuk meg. Tegyük félre, a serpenyőbe tegyünk pár csepp olajat, és süssük meg a tükörtojásokat. Keverjük össze a joghurtot a paprikakrémmel, az aprított zöldfűszerekkel, kevés sóval és borssal. Kenjük meg a piták tetejét az ízesített joghurttal, és helyezzünk rá egy-egy tükörtojást. Hintsük meg chili pehellyel vagy paprikával, és pár csepp citromlével is megízesíthetjük.
Pitakenyér készítése házilag
És ha a pitát is lenne kedved magadnak elkészíteni, mutatunk egy tökéletes receptet. Miért vennél hipermarketben agyontartósított, sápadt, kicsit sem gusztusos műpitát, ha nagyjából egy óra ráfordított idővel és 10 percnyi ráfordított munkával elkészítheted a saját, otthoni pitádat?