Hozzávalók:
1 csomag omlós keksz
10 dkg vaj
fél deci tejszín
2 csomag pudingpor
1 liter tej (vagy amennyi a pudingporhoz kell)
dió, csokidarabok vagy gyümölcs a díszítéshez, ízesítéshez
Ez egy fantázia torta, sokféle ízben és színben elkészíthető, ami akad otthon vagy amihez kedvünk támad, olyan lesz. Én a csokis banánosat csináltam meg először. Ennek receptjét írom le.
A kekszet apróra darálom vagy töröm, az olvasztott vajjal és a tejszínnel masszát csinálok belőle. Egy jénai vagy tortaforma aljára simítom, nyomkodom a masszát, ez lesz a tortám tésztája. A keksze lehet sima vagy éppen kakaós,amilyen alapot szeretnénk adni a tortánknak. Én a kakaósra esküszöm.
Ha megszilárdult kicsit a tészta, akkor lehet rá banánt vagy más gyümölcsöt karikázni (olyat használjunk, ami nem enged sok levet, mert elázhat a tészta), vagy darált diót esetleg mazsolát szórni.
Készítsük el a pudingokat a zacskón olvasható leírásszerint és öntsük a tésztánkra. Ha már nem mele a puding, mehet az egész a hűtőbe kicsit.
Díszítsük bármivel, ami eszünkbe jut! Ne feledkezzünk el a tejszínhabról!