Hozzávalók:
5 dl apró szemű zabpehely
2 dl napraforgó
1 dl vörös chia mag
1 csésze zabkorpa
1 csésze dió
1 marék kesudió
1 evőkanál őrölt fahéj
1 teáskanál mézeskalács fűszer
0,5 dl olívaolaj
0,5 dl juharszirup
2 evőkanál méz
1 marék aszalt vörös áfonya
1 marék aszalt narancshéj kocka
Elkészítés:
A gabonákat és magvakat összekeverjük, megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olajjal és a sziruppal, mézzel, majd 170 fokos sütőben sütjük 10 percig. Ekkor alaposan átkeverjük, és még néhány percre visszatesszük a sütőbe. Ha megpirult és kihűlt, hozzákeverem az áfonyákat is, végül légmentesen záródó üvegben tartom felhasználásig.
Milyen a jó buggyantott tojás?
Az egyik legjobb, legegészségesebb reggeli a tojás. Tökéletes tápanyag forrás, emellett olcsó, változatosan elkészíthető, nem véletlenül képezi már ősidők óta a táplálkozás szerves részét. Próbáld ki te is reggelire, meglátod, feldobja a napodat!