Hozzávalók:
- 2 szép szál póréhagyma zöldjével együtt
- 2 ek liszt
- 2 ek tejfel
- Kb. 1 l zöldség alaplé (készülhet kockából is)
- 1 ek olaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Vágd vékony karikára a póréhagymákat, majd fonnyaszd meg az olajon. Kicsi adagokban szórd rá a lisztet, és jól keverd is meg. Jöhet az alaplé, sózzuk, borsozzuk, és kb. negyedóra alatt megfőzzük. A tejfelre szedjünk a levesből, és jól keverjük össze, majd így öntsük vissza a levesbe. Az egészet jól turmixoljuk össze! Tésztagyönggyel vagy pirított zsemlekockával díszíthetjük. Hagyhatunk a tetejére pár szelet póréhagymakarikát a zöldjéből, de erre már nem volt időnk! Hamm, bekaptuk, annyira vágytunk már rá! Nektek is jó étvágyat!
Céklakrémleves
Profi munkát végzünk a konyhában, ha az összes elkészítésre váró alapanyagra fűszerként tekintünk, legyen az hús, hal, növény vagy sajt. Készítsük össze a hozzávalókat és szagoljuk össze őket főzés előtt, hogy illenek-e egymáshoz? Mutatok neked egy receptet, amiben a résztvevő alapanyagok tökéletesen párosíthatók! Csak várd ki a végét!