Hozzávalók:
2 db 2,5 decis csésze búzadara
1 kg túró
4 tojás
2 vaníliarúd
10 dkg cukor
15 dkg zsemlemorzsa
1 pohár tejföl
Fahéj ízlés szerint
Elékészítés:
A tehéntúrót, búzadarát, tojást, vaníliarudat, cukrot összedolgozva kapunk egy masszát. 2 órát hagyjuk a hűtőben pihenni, amíg a daraszemek meg nem dagadnak. A morzsát szárazon, teflonsütőben aranybarnára pirítjuk. A masszából gombócokat formázunk, melyeket forrásban levő vízben 2-3 percig főzünk. A morzsában megforgatott gombócokat porcukorral meghintve, fahéjas tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!
Hegynek föl a Badacsonyi Tekergő
Vízitaxival jöttél? Tekeregj tovább ingyenes buszunkkal! A kikötőtől indulunk, a hegy tetejéig meg sem állunk! Útközben bejárjuk Badacsony legjobb helyeit! Szállj fel a BADACSONYI TEKERGŐre! Nemcsak pompás borok és ételek várnak Rátok, de az a páratlan kilátás a Balatonra! Az egészen káprázatos! Ne hagyd ki!