
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol (v.brokkoli)
- 5 tojás
- 25 deka búzadara
- 1 sütőpor
- 25 deka túró
- 1 dl olaj
- 1/2 dl tej
- 1 nagyobb sárgarépa
- zöld fűszer
- só
Elkészítés:
A karfiolt egy kis vegetás vagy sós vízben puhára főzzük, majd pürésítjük. A sárgarépát megtisztítjuk, majd lereszeljük. A túrót elmorzsoljuk a búzadarával, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy közepes kilisztezett, kiolajozott tepsibe öntjük, és közepes fokozaton kb. 25-30 percig sütjük. A karfiol helyett brokkolival is készíthetjük, tetszés szerint egy kis sajt is kerülhet a tetejére. Igazán gyors és finom zöldsége egytepsis étel.
Vendégváró falatként is kitűnő, ebben az esetben muffin formákba töltögetjük a masszát.
És ha már rákaptunk a pitére, itt van egy póréhagymás finomság is!