Hozzávalók:
- 50 deka reszelt tök
- 20 deka túró
- 10 deka liszt
- 2 tojás
- 1 kiskanál só
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj vagy kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
A tököt (de helyettesíthetjük cukkinivel is) lereszeljük, majd enyhén besózzuk. Kevés ideig hagyjuk, hogy levet eresszen, majd kicsavarjuk. Hozzámorzsoljuk a túrót, belenyomjuk a fokhagymát, ráütjük a 2 egész tojást (én óvatosságból először külön pohárba ütöm fel), rászórjuk a lisztet, majd még egy pici sót, esetleg ízlés szerint borsot is, és összegyúrjuk. A tésztamasszából pogácsákat formálunk, picit "meglapogatjuk", majd forró olajban, (egészségesen inkább kókuszzsírban) mindkét oldalon megsütjük. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk önállóan, de egy kevés rizst, rizibizit is készíthetünk mellé.
Ha maradt még tököd, és egy kicsit több az időd is, lepd meg a családod egy kis zsenge tökös rétessel! Imádni fogják!