Hozzávalók (4 személyre)
- 25 deka túró
- 2 deci tejföl
- 1 kis fej vörös v. lilahagyma
- só, bors
- 8 darab piros, tölthető paprika
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, majd megtisztítjuk a magházuktól. A túrót, a tejfölt, az apróra vágott vöröshagymát,a csapott kiskanál sót és pirospaprikát összekeverjük, gyakorlatilag egy "hagyományos" körözöttet készítünk belőlük. Ezzel megtöltjük a paprikákat, és egy kenyér szelettel (amit méretre vágunk) zárjuk le. Előmelegített sütőben 2oo fokon mindkét oldalát kb 3o-3o percig sütjük.
Sült paprika tekercs krémsajttal
Attól függ, milyen ügyesen tekerjük a sült paprika és mortadella csíkokat, mert ha jól csináljuk, nagyon mutatós előételt készíthetünk belőle. Érdemes a kézügyességünket próbára tenni, imádni fogják a vendégeink ezt a fogást!