Mindent tükröznek az új címkék, amit szeretek e mátrai borászatban: könnyed nőiesség, megnyugtató kedvesség, féktelen jókedv, szívélyes vendégfogadás, meleg barátság. Saját bevallása szerint a dizájnernek nem volt nehéz dolga. Egy pillanat alatt megértették egymást a megrendelővel, és a munka gyorsan haladt.Az eddigi gomb motívum megmaradt, csak egy picit másként. Most, ha két üveget összefordítunk, abból jön ki egy gomb négy lyuka, ami igazán jól néz ki az üzletek polcain csakúgy, mint az otthoni asztalon. Ráadásul az édesapának négy lánya született.
Reneszánszát éli a rozé– nemcsak nálunk, az egész világon. A mátrai Nagygombos klímája kiegyenlítettebb az ország déli vidékeihez képest, és ezért pompás, zamatos szőlő terem a rozéhoz. Takács-Barta Anna borász mindig a természetességre törekszik, és hiszi, ha a rozét nem siettetjük, meghálálja – már az első kortynál.
A családi legendáriumnak ezzel még nincs vége! A prémium kategóriás borok címkéjén főszerepet kapott az erdei pinty! Ez a kis apró, ám rendkívül kedves, gyönyörűen daloló madár és családja már akkor Nagygomboson lakott, amikor az új tulajdonosok birtokba vették a környéket. A pincészet építésének is tanúi voltak, és nem mozdultak.Erről a madárkáról azt kell tudni, hogy apjától tanul fütyülni. Amit tőle elsajátít, azt énekli egész életében. Ahogy a pintytanoncok, Barta Anna is édesapja örökét viszi tovább! És még valami gyönyörű ősiséget! Ahogy az ifjú borásznő a sajtótájékoztatón is elmondta, ez a madárdal a Mátra dala!és ők ezt szeretnék örökül hagyni!...És még egy kis fifika: fittyet hányva a hagyományos címketervezők szokásainak, Laki Eszter felturbózta az egyébként minimalista megjelenést azzal, hogy egyfajta ajánlást is megjelenített. Kapaszkodjon meg mindenki!A 2018-as nagygombosi Játékos Rosét tavasszal fröccsnek, nyáron strandon, ősszel pizzához, télen forralt borként ajánlatos inni. A 2018-as Kékfrankos Rosét tavasszal piknikhez, nyáron lángoshoz, ősszel kiránduláshoz, télen egyszerűen egy társasjátékhoz kell kínálni. Rajta, próbáljuk ki!
Direkt kínálja magát a rozé az egzotikus ízekhez, és érdemes is kísérletezni. Bodrogi Esztert, a Fűszer és Lélek blog szerzőjét akkor érte nagy meglepetés, amikor összekóstolta ezeket a falatokat a borral. Elsőre inkább egy édes tokajit képzelt volna hozzá, de a visszafogott fűszerezés mellett a nagygombosi rozéval egész egyszerűen páratlan! Csak annyit tudok hozzátenni, hogy a teraszon egy délutáni beszélgetéshez valóban isteni finom, különleges élmény!