Hozzávalók:
1 kg újburgonya
1-1 csomó újhagyma és retek
az öntethez:
6-6 ek. majonéz és joghurt
1 csokor petrezselyem
só, őrölt fekete bors
Elkészítése:
Az újburgonyát alaposan megmossuk, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi ellepi, kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Az újhagymát és a retket megtisztítjuk, az előbbit karikákra szelve gyűrűire szedjük, az utóbbit félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A burgonyával együtt tálba rakjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A majonézt a joghurttal és a felaprított petrezselyemmel összekeverjük, ízesítjük, majd a zöldségekre öntjük és összeforgatjuk.
Zöldfűszeres burgonyasaláta
Érkezik a krumplisaláták idénye, most megmutatom az én legnagyobb kedvencemet. Amúgy a hagyományos ecetes-hagymás krumplisalátát szeretem a legjobban, de azt leginkább karácsonyra tartogatom. Ez a zöldfűszeres, majonézes változat is nagyon kellemes, jó szívvel ajánlom. Nem hátrány, hogy a vendégség előtt egy nappal össze lehet állítani. Elkészítéséhez legjobb az apró szemű krumplit választani.