Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 1 kg burgonya
- 5 dkg vaj
- nagy csokor zöldpetrezselyem
- só a végén
Elkészítés:
Áztassuk be az újkrumplit langyos, sós vízbe, mert úgy könnyebben lejön a héja! (Erre van is egy olyan "dörzsi kesztyű", ami rendkívül praktikus).
Szóval az apróbb darabokat hagyjuk egészben, a többit karikázzuk fel - mondjuk úgy fék ujjnyi vastagon! Dobjuk rá a forró vajra! Fedjük le, mert a krumpliban lévő víz megfelelő párát ad a főzéshez. Ha puha dobjuk rá az apróra vágott petrezselymet, és a végén sózzuk meg! Friss salátalevelekkel önálló fogás is lehet, de ki ne szeretné egy jó kis bécsivel! Jó étvágyat ehhez az ünnepi ételhez!
Gyors szarvaspörköltem
Attól gyors, hogy kuktában készítettem. A húst kedves barátainktól kaptuk váratlanul. Tudtam, hogy olyan sűrű napok jönnek számomra, hogy sok választásom nincs, így nekiugrottam. Isteni ebéd sikeredett belőle, a maradékot pedig lefagyasztottam. Jó lesz az még később is!