Pataki Zita televíziós műsorvezető szerint karácsonykor nemcsak saját családunkra kell gondolnunk.
− Fontosak azok is, akik nehéz helyzetben vannak, különösen, ha azok gyermekek. Ez az adományozás egy igazán szép gesztus azoknak, akiknek a karácsony teljesebb lehet már egy szem szaloncukorral is. −
Sárközi Ákos, a Borkonyha Michelin-csillagos séfje a program keretein belül különleges szaloncukorral készül majd, melynek titkát az érdeklődők receptvideóján keresztül sajátíthatják el.
Tudom, a szaloncukornak nem csökken a népszerűsége, óriási a választék, zselés, kézműves, hagyományos, ilyen, olyan, amolyan kelleti magát a polcokon. Mi már évek óta nem aggatjuk fel a fára őket, az asztalon egy tálban tartom a cukrot, mindenki vehet belőle, amikor csak akar. Épp ezért nekem nagyon fontos a szaloncukor minősége, mert nem a fát díszíti, amikor a csomagolása, színe lenne az elsődleges szempont, hanem desszertként esszük, ezért ügyelünk, hogy milyet veszünk.