Hozzávalók:
- 1,25 kg szeder
- 1,25 kg málna
- 1,25 kg áfonya
- 3 cs dzsemfix
- 1 kg cukor
Elkészítés:
Készíts elő kb. 12 tiszta üveget. Gondosan szedd le a kis levélkéket, szárakat a gyümölcsökről, majd tedd szitába vagy mosóhálóba. Nem erős vízsugárral, de alaposon mosd meg. Hagyd jól lecsöpögni, papírtörölközővel óvatosan le is itatgathatod. Végy egy megfelelő méretű lábast, tedd bele az áfonyát, és botmixerrel kicsit "túrd" meg. Jöhet hozzá a málna, a szeder, a cukor és a dzsemfix. Gyújts alá, keverd meg néhányszor. Hagyd három percig forrni. Azonnal teheted az üvegekbe. Zárd le őket, és most jön a trükk: mindegyiket állítsd fejjel lefelé. Hagyd így úgy öt percre. Isteni lesz a hideg őszi-téli reggelihez a pirítóson! Jó étvágyat!