Valentin-nap sem kell lemondani az édességekről azoknak, akik tejérzékenységgel élnek. Minden "eredetileg" tejes finomság elkészíthető tejtermék-helyettesítő termékkel.
Íme két recept, hogy még édessé tedd a Valentin-nap ünnepét!
                    
Puding ToTu itallal
Hozzávalók:
- 1 csomag tetszőleges ízű pudingpor
 - 4 dl ToTu ital
 - 3-4 dkg cukor vagy eritrit/xilit ízlés szerint
 
Elkészítés:
3 dl ToTu italt és a cukrot vagy édesítőt forraljuk fel. A pudingport, 1 dl ToTu italt simára keverjük, majd a forrásban lévő ToTu italt lehúzzuk a tűzhelyről, és ehhez öntjük a pudingporos keveréket, csomómentesre keverjük, és visszatesszük a tűzhelyre. Gyorsan fog sűrűsödni, ezért alaposan és gyorsan kell kevergetni, amíg újra el nem kezd rotyogni. Ekkor hideg vízzel kiöblített formába kanalazzuk a forró pudingot. Ha kihűlt, a formából könnyen kifordítható, és már fogyaszthatjuk is.
                    
Szirnyiki - az orosz túrós palacsinta újragondolva
Hozzávalók:
- 50 dkg ToTu
 - 6 evőkanál eritrit vagy xilit
 - 1 vaníliarúd kikapart belseje vagy vanília-kivonat
 - Fél citrom reszelt héja és leve
 - 4 tojás szétválasztva
 - 10 dkg liszt
 - 1 teáskanál sütőpor
 - 1 csipet só
 - Olaj a sütéshez
 
Elkészítés:
A ToTut, az édesítőt, a vaníliát, a citrom levét és héját, valamint a 4 tojás sárgáját késes betétű robotgépbe mérjük, és összeturmixoljuk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, és hozzáforgatjuk a ToTus tojásos keverékhez. A tojásfehérjéket a csipet sóval habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk a ToTus lisztes keverékhez. Felmelegítünk egy serpenyőt, és kevés olajat hevítünk benne, majd kis halmokat teszünk a serpenyőbe, és ellapítjuk őket. 1-2 perc alatt megsütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, és 1-2 perc alatt megsütjük a másik oldalát is. Friss gyümölccsel, lekvárral vagy önmagában is fogyaszthatjuk.