Hozzávalók:
- 0,5 l tej
 - 10 dkg cukor
 - 2 tojás
 - 1/2 csomag vaníliás cukor
 - pár csepp eperszirup
 
Elkészítés:
Kezd forralni a tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral. Egy nagyobb lábasban a tojásokat alaposan keverd el a cukor másik felével. Folyotonos kavargatás mellett öntsd hozzá a forró tejet. Öntsd az egészet vissza az eredeti tejes lábasba, és kevergesd tovább, amíg sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről, és kevergesd tovább. Szűrd le, hűtsd le, és mehet is a fagyasztóba. Tálaláskor díszítsd eperrel, fagyidíszekkel, epersziruppal! Remek nyáresti nyalánlság! Vegyítheted eperfagyival is! Jó étvágyat!
A medvék nyomában: a málna a népszerűségi toplisták élén
A nyárban a legjobb a málna, és kész. Mindegyik gyümölcs jó, mindegyik finom, mindegyiket szeretjük, de a málna verhetetlen. Nincs az a mennyiség, amit könnyedén be ne lehetne lapátolni belőle.