Hozzávalók
30 dkg vargánya
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
5 dl csirke- vagy zöldségalaplé
1 dl zsíros habtejszín
3 ek extra szűz olívaolaj
ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Forró olajon a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjukk a megtisztított, felszeletelt gombát. Fedő alatt 10 percig pároljuk, majd fűszerezzük sóval, borssal. Öntsük fel az alaplével és forraljuk fel. Végül öntsük hozzá a tejszínt, és botmixerrel turmixoljuk simára. Ízesítsük az összevágott petrezselyemmel.
Vargányás gnocchi
A vargányából nem kell túl sok, mert az íze igencsak intenzív, de arra nagyon figyeljünk oda vásárláskor, hogy garantáltan ne legyen bogár rágta, férges a gomba, amit veszünk, mert az nemcsak nagy bosszúság, de a pénztárcánkat érzékenyen érintő kár is. Csodás élményben lesz részünk, ha elkészítjük ezt az ételt.