- 75-80 dkg zöldborsó (héjával)
- 2 dkg zsír
- 1 dl tej
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tk kristálycukor
- só
Elkészítés:
Fejtsük ki a zöldborsót, és pároljuk puhára a zsíron. Szórjuk meg liszttel, keverjünk rajta egyet-kettőt, hogy picit piruljon, majd adjunk hozzá vizet és a tejet. Amikor ilyen friss tavaszi, zsenge zöldborsót lehet kapni, a héjából rakjunk egy marékkal gézzacskóba, és tegyük a levesünkbe, amit a végén kiveszünk. (Ez vonatkozik egy friss tavaszi húslevesre is!) Sózzuk, adhatunk hozzá kevés cukrot is, ha túl "zöldnek" érezzük az ízét, de a végén, a tálalás előtt nem maradhat el az apróra vágott petrezselyemzöld! Csurgatott tésztát vagy vajgaluskát főzünk bele. Jó étvágyat! Kopog a nyár!