Hozzávalók:

- 1 fej brokkoli
- 10 cm póréhagyma
- só
- tökmag szójaszósszal megpirítva
- pirított, teljes kiőrlésű tönköly kenyérkocka
Elkészítés:
Öt percig főzd a rózsáira szedett brokkolit és a pórét annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi. Turmixold össze. Pirított kenyérkockákkal és tökmaggal tálald, amit a pirítás végén önts nyakon egy kis szójaszósszal. Érdemes többet is készíteni belőle, mert nasinak is különlegesen finom!
Csákvári Zsuzsának két másik remek levesét is kóstoljátok meg: a mesés hagyma- illetve a böjti bablevest! Mindkettő különleges!
Amit a brokkoliról tudnod kell!
A vadkáposzta egy termesztett változata. Közeli rokonai közé tartozik a karfiol, a fejes káposzta, a bimbós kel és a karalábé. Sok vitamint tartalmaz, leginkább béta-karotint, folsavat és C-vitamint, de jelentős a B1, B2, B3, kalcium, és vastartalma is. Fontos szerepe
van a rákmegelőző étrendben! (Forrás: Wikipedia)