Hozzávalók
● 1 csomag mélyhűtött zöldbab
● 2 gerezd zúzott fokhagyma
● 2 deci tejföl
● 2 evőkanál étolaj
● só ízlés szerint
Elkészítése
A zöldbabot annyi sós vízben rakjuk fel főni, amennyi éppen ellepi. 10 perc alatt puhára fő. A bab egyharmadát botmixerrel vagy turmixgépben összezúzzuk. Közben a fokhagymát belekeverjük a főzelékbe, és végül a péppel sűrítjük az egészet. Tejföllel tálaljuk, de a tejföl egy részét akár bele is keverhetjük a főzelékbe. Aki szereti, egy kis citromlével savanyúbbá teheti.
● Ha valakinek picit több ideje van, forró olajon megfuttatja a fokhagymát, és ezt követően adja a főzelékhez.
A fagyott zöldbab átöblítéséhez pedig ezt a könnyen eltehető gyümölcsmosót ajánljuk.
● További Életforma-receptek itt!