Hozzávalók
2 csésze apró szemű zabpehely
3 érett banán
15-20 szem beáztatott datolya
1 csipet só
1 evőkanál kókuszzsír
1 nagy marék dió
1 nagy marék kesudió
2 evőkanál kendermag
2 evőkanál csokicsipsz (opcionális)
Fűszerek: fahéj, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió, vanília – mindenből egy kevéske
Elkészítés
1. Előkészületek: A datolyát alaposan mossuk meg folyó vízben és meleg vízbe áztassuk be legalább egy órányi időre. A zabpelyhet kávédarálóban őröljük még apróbbra, de ne lisztté.
2. Minden hozzávalót tegyünk az aprítógépbe vagy a kezünkkel jó alaposan dolgozzuk össze. Ha használunk csokicsipszet, azt csak utána tegyük hozzá.
3. A masszát simítsuk egy papírral bélelt tepsibe, ne simítsuk nagyon laposra, körülbelül 2-3 cm magas legyen a massza.
4.Tegyük 180 fokos sütőbe és 20 percig süssük. Ha van rá lehetőségünk egy nyújtódeszka segítségével fordítsuk meg és süssük még 5-10 percig.
5. Kihűlés után szeleteljük.