Hozzávalók három éhes szájhoz:
- 3 nagy db vöröshagyma
- 2 db tojás sárgája
- 1 ek finomliszt
- 1 l csontlé (vagy húsleveskockából készült tyúkhúsleves)
- 1 kk só
- 1 ek vaj
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
Karikázd fel a hagymákat. Kevés vajon fonnyaszd meg, szórd meg a liszttel és pirítsd tovább. Öntsd rá a csontlevet, és forrald fel. Szűrővel vedd ki a hagymaszeleteket, tedd turmixgépbe, és dobd rá a tojások sárgáját. Jöhet a teteje, és jól krémesítsd össze az egészet, majd mehet minden vissza a lébe. Megint rottyan egyet, és tálalhatod. A tetjér szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, kakukkfűvel. Pirítóssal vagy sajttal megszórt kis lángossal tálald! Mennyei! Jó étvágyat!
Ezt a mesés hagymalevest is próbáld ki nyugodtan!