Gnocchi cikkek

Spórolós gnocchi száraz kenyérből
Én abszolút az újra felhasználás híve vagyok, akkor is ha éppen ételekről van szó. Ezért is ajánlom a figyelmébe mindenkinek a következő receptet, melyhez kapóra jön a megmaradt és már kiszikkadt kenyér.

Körtés, kéksajtos diós gnocchi
Hasznos, ha tartunk a hűtőben minden eshetőségre készen egy-két csomag gnocchit. Ha így teszünk, biztosan nem hoz minket zavarba, ha egy olyan vacsorát kell összedobnunk, amire nincs több 15 percnél. Mutatjuk, hogyan!

Sonkás gnocchi
Biztos mindenkinél van még maradék a húsvéti sonkából, úgyhogy mutatunk egy mérhetetlenül egyszerű, de nagyon finom megoldást az eltüntetésére.

Gnocchi kalauz
A ma ismert gnocchit nagyjából az 1880-as évek óta üdvözölhetjük itáliai konyhák tányérjain népszerű primi piattiként, azaz előétel formájában. Olaszországszerte közkedvelt étel, vannak tartományok, ahol még az általános közkedveltségnél is jobban odavannak érte, egyúttal nagy mesterei is a habkönnyű gnocchinak.

Juhtúrós édesburgonya gnocchi macihagymával
Újabb medvehagymás édesburgonya finomság készült. Nem tudom, hogy lehetne-e még több kedvencemet belekombinálni egy ételbe, mert ez már a határokat feszegeti.

Spenótos gnocchi koktélrákokkal
A gnocchitól nem kell megijedni, ő a magyar gombócok olasz tesója, pont ugyanúgy készül, mint ahogy a gyümölccsel töltött gombócot készítik a magyar konyhákban.

Paradicsomos gombás gnocchi
Tartalmas, laktató, ízletes és zamatos fogás – hús nélkül. Fehérje tartalma azért van, a tésztában lévő tojás, illetve a mártáshoz használt gomba miatt, és szénhidrátban sem szegénykedik.

Sütőtökös gnocchi egészségesen
Nem hasonlít a boltban kapható gnocchikhoz, más lisztből, más hozzávalókból készül, más lesz az állaga és az íze is, nagyon finom puha, újramelegíthető. Nagy előnye, hogy a maradék sült tökök hasznosításának is kitűnő, ízletes módja.

Óriás gnocchi
Minden népnek megvan a maga burgonyás galuska receptje, bár az olaszok járnak élen a gnocchi készítésben. Észak-Olaszországban nagy kedvenc ez a változat, jóféle vörös borral öblítik le. Ez a recept is bizonyítéka annak, hogy a legegyszerűbb a legjobb.

Paradicsomos, zöldséges gnocchi
Ezt a zöldséges gnocchit egy kiállításon járva tanultam, van már vagy 6-7 éve. Azóta is állandó szereplője a konyhai repertoáromnak, mert amilyen egyszerű elkészíteni, olyan meggyőző a végeredmény, ami a tányérra kerül.
Sütőtökös gnocchi
Ugyanúgy készül, mint a krumplis nudlik. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítési mód. Adhatunk mellé paradicsom szószt, vagy valamilyen tejszínes, fűszeres mártást, de tejfölös-fetással is isteni.
Vargányás gnocchi, az ősz ajándéka
Az egyik legjobban sikerült receptem, mióta csak ténykedem a konyhában, és az bizony már nem mostanában kezdődött. Ősszel tele vannak a piacok szebbnél szebb erdei gombákkal, ezek ára sajnos elég borsos, a vargányáé is több ezer forint. Nem kell belőle túl sok, mert az íze igencsak intenzív, de arra nagyon figyeljünk oda vásárláskor, hogy garantáltan ne legyen bogár rágta, férges a gomba, amit veszünk, mert az nemcsak nagy bosszúság, de a pénztárcánkat érzékenyen érintő kár is.
Négysajtos gnocchi
Gnocchit, és más burgonyás tésztákat készíteni egyáltalán nem ördöngösség. Azt nem állítom, hogy ugyanannyi időbe telik, mint a mirelitet kifőzni, bár a víz felforralása és a főzési idő ugyanannyi, azért a zacskó felvágása, valamint a gombóc tészta összeállítási ideje messze nem azonos. De megéri a plusz ráfordítás.
Házi gnocchi zöld pestóval
Egyszerű és nagyon finom tésztaétel, bár kétségtelen, hogy kicsit munkás, különösen ahhoz képest, hogy gnocchit és pestót is lehet készen kapni. Ennek ellenére érdemes nekivágni, mert a befektetett munkát sokszorosan megtéríti a különleges végeredmény.
Lila gnocchi vajhallal és gorgonzolamártással
Kár lenne tagadni, hogy egy ételhez a látvány éppúgy hozzátartozik, mint az illat és az íz. Egy lila krumpligombóc éppen ezért sokkal izgalmasabb lehet, mint egy megszokott sárgásfehér nagyobb méretű galuska. De ha nehéz hozzájutnunk lila húsú burgonyához, ne csüggedjünk: sárga vagy fehér húsú krumplival is elkészíthetjük ezt az ételt!