Kellemes ételkombináció, lágy és erősebb ízek remek együttese. Íme a lila gnocchival körített, sonkába tekert vajhal tejszínes gorgonzolamártással!

Hozzávalók
30 deka lila húsú burgonya (purple congo)
1 tojás
só, bors
liszt
40 deka vajhal
8 szelet serrano sonka
vaj a sütéshez
10 deka gorgonzola
3 deci tejszín.
Elkészítése
A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kicsit kihűlni, majd megtörjük. Hozzáadjuk a tojást, sóval, borssal ízesítjük, majd lisztet szórunk bele, s a tésztából apró galuskákat (gnocchit) készítünk.
A vajhalat kisebb hasábokra vágjuk, betekerjük a sonkába, és forró vajon megsütjük.
A gorgonzolából és a tejszínből mártást készítünk, és a megpárolt gnocchira öntjük.