Hozzávalók 2 személyre:
35 dkg burgonya
8 dkg liszt
1 kisebb tojás sárgája
1 teáskanálnyi zsír
só
A mártás hozzávalói:
4 féle sajt ízlésünk szerint, itt most kék sajt, cheddar, trappista, füstölt sajt
2 dl tejszín
só
bors
1 gerezd fokhagyma
a tálaláshoz bazsalikom levelek
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, forrón meghámozzuk, áttörjük, majd félretesszük, hogy teljesen kihűljön. Később hozzáadjuk a tojást, a lisztet, zsírt, sót, és jól formázható tésztát gyúrunk belőle. Ne legyen ragacsos, de óvatosan bánjunk a liszt adagolásával, nehogy túlságosan elnehezítsük a tésztát.
Formáljunk belőle hosszú hurkát, majd vágjuk falatnyi darabokra. Tenyerünk alatt hengergessük meg, nyomjuk meg kissé egy villával, hogy bordás legyen a felülete. Ez azért szükséges, hogy a mélyedésekbe még jobban bele tudjon kapaszkodni a mártás.
Forró sós vízben főzzük ki, majd amint feljöttek a víz színére, szűrőkanállal szedjük ki őket egy tálba.
Készítsük el a mártást! Serpenyőbe öntsük bele a tejszínt, reszeljük bele a sajtokat, olvasszuk össze őket, majd ízesítsük fokhagymával, sóval, borssal. Tegyük a gnocchit a mártásba, melegítsük át és tálaljuk!
Természetesen bolti tésztából is el lehet készíteni, akkor a gnocchit nem kell kifőzni, csak kis lángon átforrósítani a mártásban.
Négysajtos ínyencség
Nem fog csalódni, aki szereti az olasz konyhát! Jótékonysága abban is áll, hogy nemcsak csirkehúshoz, hanem párolt zöldségekhez is nyugodtan adhatod.Megéri a kísérletezés, olvassátok a receptet!