Sajtos cikkek

Kiadós sajtos makaróni
Gyakran látjuk amerikai filmekben, hogy a szereplők sajtos makarónit falatoznak. A náluk Mac and Cheese néven ismert kiadós tésztaétel a lehető legkönnyebben elkészíthető fogások közé tartozik.

Sajtropogós
Ha sajt van otthon, minden van otthon, régóta tartom magam ehhez a bevált módszerhez. Persze ennél a receptnél jó, ha többféle sajt áll rendelkezésünkre, de végül is egyféléből is elkészíthető.

Sajtos burgonya, a kedvencünk
Ezt a sajtos csodát olyan egyszerű elkészíteni, hogy bátran rábízhatod még a pasidra is, de ha nem vagy ijedős, akár a nagyobbacska fiadra is. Meg fog vele birkózni!

Parmezános rúd
Ha adhatok egy jó tanácsot, kezdjétek rögtön dupla mennyiséggel, majd konstatáljátok döbbenten, hogy az is milyen kevés! Az egyik legjobb sós süti, amit valaha készítettem.

Békebeli sajtos tallér
Teljes kiőrlésű liszt, egy jó recept, és egy ostyasütő, na meg egy gáztűzhely szükséges az alábbi recept elkészítéséhez. Az élmény minden pénzt megér!

Sajtos nokedli
Az alpesi hütték megunhatatlan sztárja a sajtos spatzle, az én változatom másfajta sajtos galuska. Érdemes kipróbálni, mert viszonylag olcsó étel, hétköznapi vacsorának szuper lesz!

Sváb sajtos galuska
Akár tetszik, akár nem, a nokedli az egyik legolcsóbb étel. Liszt és néhány tojás, ez még hó végén is akad a házban. Ha más is kerül hozzá, az csak hab a tortán.

Sajtos csiga
Még szilveszterre készítettem el ezt a nagyszerű sajtos csigát. Isteni finom lett, itt-ott megpirultak a szélei, ropogós lett benne a sajt, alig bírtuk megállni, hogy egy ültő helyünkben fel ne faljuk, bár ez elég nagy hiba lett volna, mert nem egy könnyű kis étel, hiszen a sajt és a vaj eléggé megterheli a gyomrot.

Sajtos ropogós
Hiába no, sajttal minden jobb! Megpirult sajttal meg pláne... Judit sajtos ropogós receptje nagyon egyszerű, a végeredmény viszont zseniálisan finom. Akkor jársz a legjobban, ha rögtön dupla adagot készítesz.

Sajtban sült csirke
Bátran állíthatom, hogy a családunkban ez az egyik legnagyobb favorit, magam is igencsak kedvelem, mert az elkészítésével igazán nem kell sokat bajlódni, a végeredmény pedig mindig garantáltan isteni. Az évek alatt úgy alakítottam a receptet, hogy bár eleinte több sorban is egymásra raktam a húsdarabokat, mostanra jobban szeretem, ha a húsok inkább csak egy rétegben kerülnek az edénybe, mert így nem lesznek benne nem kellően átsült részek.
Sajtos stangli
Ünnepek közeledtével mindig kiderül, hogy jó sós rágcsálni valókból sosem elég. Gyorsan össze lehet őket dobni, nagyon népszerűek a vendégek körében, és az ebéd vagy vacsora után a sör vagy a bor mellé el-elfogy egy adag belőle. De ha este filmmaratont tervezel a pároddal, akkor is jól jön néhány darab sós stangli.
Sajtos makaróni, ahogy az amerikaiak eszik
A nagy amerikai klasszikus. Mindenhol lehet kapni étteremben, a szupermarketekben ezerféle dobozos változata létezik, amit nagyjából öt perc alatt lehet elkészíteni, három perc alatt eltüntetni. Az amerikai gyerekek nagy része ezen nő fel - aztán meg is nézheti magát, ha felnőtt... -, és mi tagadás, a macaroni and cheese nem rossz. Szerintem ugyan semmi különös, de mondjuk szénhidrát függőségben jó szolgálatot tesz, mint lélekmelegítő comfort food. Atlantic Cityben kóstoltam jó néhány éve az eredeti változatot, és aki azt gondolja, hogy ez a sajtos tészta az a sajtos tészta, amit mi eszünk reszelt sajttal és tejföllel, téved.
Négysajtos gnocchi
Gnocchit, és más burgonyás tésztákat készíteni egyáltalán nem ördöngösség. Azt nem állítom, hogy ugyanannyi időbe telik, mint a mirelitet kifőzni, bár a víz felforralása és a főzési idő ugyanannyi, azért a zacskó felvágása, valamint a gombóc tészta összeállítási ideje messze nem azonos. De megéri a plusz ráfordítás.
Zelleres-hagymás sajtkrémleves
Bár igen egyszerűen elkészíthető ez a leves, mégis különleges ízzel lephetjük meg azt, akit megkínálunk vele. A sajt- és zöldséglevesek házasságának remek leszármazottja!
Tonhal krémsajttal és gombával megrakva
Ez a gombás, paradicsomos, sajtos halvariáció nagyon különleges ízhatású. Nem kifejezetten könnyű, de akinek jó a gyomra, az feltétlenül próbálja ki! Még a halat nem kifejezetten kedvelők is kellemesen meglepődhetnek!