Hozzávalók:
8 dkg vaj
10 dkg liszt
10 dkg Trappista sajt
5 dkg Ementáli sajt
5 dkg Óvári sajt
10 dkg Márvány sajt
4 tojás sárgája
1 egész tojás a panírozáshoz
só
bors
szerecsendió
zsemlemorzsa
0,5 liter tej
Elkészítés:
A vajjal és a liszttel világos rántást készítünk, nem pirítjuk, csak a habzó vajba tesszük a lisztet, majd a forró tejjel felengedjük, miközben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele a szerecsendió, így sűrítjük be a krémet. Közben a kockákra vágott sajtokat belekeverjük a besamelbe, lehúzzuk a tűzről, és a tojások sárgáját. Alaposan elkeverjük, kihűtjük. Tetszés szerinti formára - rúd vagy golyó formára - alakítjuk a masszából kiszedett adagokat, és a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk. Forró olajban aranysárgára sütjük a rudakat.

Bátran állíthatom, hogy a családunkban ez az egyik legnagyobb favorit, magam is igencsak kedvelem, mert az elkészítésével igazán nem kell sokat bajlódni, a végeredmény pedig mindig garantáltan isteni. Ehhez is jó sok sajt kell. Receptért kattints a képre!