Hozzávalók:
3 csirkemell filé keresztben kettévágva
2 tojás
5 evőkanál liszt a panírozáshoz
25 dkg reszelt sajt (trappista, ementáli)
1-2 dl tejszín
só, bors
Elkészítés:
A felvágott, kicsit kiveregetett húsdarabokat (amit esetleg áztathatunk egy éjszakán át fokhagymás tejbe, nagy baja nem lesz tőle) a szokásos módon kezdjük panírozni lisztbe, tojásba, ámde a végső megoldás nem a prézli, hanem a reszelt sajt. Egy jénaiban egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, majd egy kevés tejszínnel meglocsoljuk őket. Nem kell, hogy ellepje, de azért egy kevés mindenhová jusson. Forró sütőben megsütjük. Akkor jó, amikor a tetején a sajt szép piros. Köríteni lehet rizzsel, burgonyapürével, párolt zöldséggel, gyakorlatilag bármelyik köret illik hozzá. Nálam ma sáfrányos rizzsel lesz.